Nineveh zonnestudio Zutphen. Voor een diepe en bruine tint van je huid
855
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-855,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Zonnestudio

Nineveh Zonnestudio in zutphen

prijslijst 2021

in Nineveh zonnestudio Zutphen krijgt u het hele jaar door een relaxed vakantiegevoel. Wij maken gebruik van Ergoline zonnebanken voor het beste resultaat. Deze zonnebanken zorgen voor een perfecte en diepe bruining. We adviseren u over de duur en de frequentie van het zonnen  op basis van uw huidtype. Zo kunt u verantwoord onder de zonnebank. zodat het zonnen bij ons altijd verantwoord gebeurd. Voor advies en vragen kunt u vrijblijvend langskomen bij onze zonnestudio in Zutphen.

Zonnenbank Zutphen

Prestige 1400

Ergoline

€ 11,- per sessie  incl aftersun crempje

20 minuten

Zonnenbank Zutphen

Prestige 1100

Ergoline

€ 10,- per sessie incl aftersun  crempje

20 minuten

massage zutphen

Massagestoel

€ 5,00 per sessie

20 minuten

Programma types:

 • Shiatsu
 • Intensive
 • Gentle
 • Invigorating

Zonnenbank Zutphen

Alle voordelen op een rij:

✓ Gegarandeerd bruin

✓ Gegarandeerd de beste prijzen

✓ Gratis aftersun crempje

✓ Veilig en verantwoord zonnen

✓ Hoogwaardige kwaliteit en hygiëne

✓ Alle crèmes voor een vaste lage prijs van €2,50

✓ Deskundig en vriendelijk personeel

✓ Gratis koffie of thee bij een zonnebank sessie

✓ Bij iedere besteding van €10,- krijg je 1 spaarpunt, bij 6 punten krijg je €5 korting op de volgende zonnebank sessie

Hoe krijgt mijn huid een bruine teint?

Tijdens het zonnen worden uw huidcellen aangespoord om pigment te produceren. Dit gebeurt om het weefsel dat direct onder de huid ligt te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Pigmentcellen maken het kleurende melanine aan: een stof die de huidcellen beschermt tegen verbranding. Het bovenste laagje van de huid wordt dikker en kleurt bruin. Hoe sterker de huid van nature is gepigmenteerd, hoe beter deze bestand is tegen de werking van ultraviolet licht. Het huidtype, de mate waarin uw huid reeds pigment heeft opgebouwd en hoelang de huid aan het UV-licht heeft kunnen wennen, bepaalt dus hoe lang u van de zon kunt genieten zonder te verbranden.

We zien je graag in onze zonnestudio Zutphen!

 

Is UV-licht van de zon hetzelfde als UV-licht van de zonnebank?

Eén van de grootste misverstanden wat betreft de zonnebank is dat het licht uit de lampen totaal anders is dan het zonlicht buiten. De moderne zonnebanklampen geven net als de natuurlijk zon een combinatie van UVA én UVB. Filters voorkomen dat er UVC uit de lampen komt, zoals buiten de ozonlaag voor de zon als filter fungeert. De sterkte van de zonnebanklampen is te vergelijken met de kracht van de middagzon in het Middellands Zeegebied. In tegenstelling tot de zon buiten, is het bij de zonnebank-lampen altijd duidelijk hoeveel zonlicht er op de huid terecht komt. Hierdoor kun je verantwoord genieten van de zon, zonder te verbranden.

 

Word ik van de zonnebank anders bruin dan van de zon?

De lampen van de zonnebank bevatten een gering percentage UVB en een groter percentage UVA. Hierdoor reageert de huid op precies dezelfde manier als in de buitenlucht, namelijk door bruin te worden én zich te verdikken. Er is geen verschil tussen het bruin verkregen op de zonnebank of in de buitenlucht: het pigmentatieproces voltrekt zich op exact dezelfde wijze. De kleur “zonnebankbruin” bestaat dus niet! De bruine teint die je hebt opgebouwd op de zonnebank zal ook net zolang meegaan als het bruin verkregen in de buitenlucht.

 

Waarom mag ik geen cosmetische producten, zoals parfums en make-up gebruiken onder het zonnen?

De combinatie van ultraviolet licht en bepaalde cosmetica kunnen een huidreactie veroorzaken. Om dit te vermijden adviseren wij u daarom te zorgen voor een schone huid bij het zonnebaden.

 

Hoe lang mag ik onder de zonnebank liggen?

Bepaal eerst welk huidtype u heeft. Dit kunt u doen aan de hand van de huidtype tabel, verkrijgbaar bij de balie, zoals deze vermeld staat in de gebruiksaanwijzing. Hierin staat eveneens een sessietijden tabel. Na het bepalen van uw huidtype, kunt u aan de hand van deze tabel precies zien hoelang u mag zonnen.

 

Wat is vitamine D en wat doet het?

De zonvitamine, zoals Vitamine D ook wel wordt genoemd, komt steeds vaker uit wetenschappelijke onderzoeken naar voren als essentiële spin in het web als het gaat om de menselijke gezondheid. Vitamine D is feitelijk geen vitamine, maar een natuurlijk hormoon in het menselijk lichaam. In ons lijf speelt deze bijzondere vitamine een belangrijke rol bij diverse orgaansystemen. Vitamine D reguleert bijvoorbeeld de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de lever en de nieren te stimuleren.

De zonvitamine vermindert de mobilisatie van het calcium uit het bot (botontkalking). Ook remt het de uitscheiding van parathormoon uit de bijschildklier (bij overproductie verschijnen klachten als moeheid, misselijkheid, verlies van eetlust, dorst en darmverstoppingen). Tot slot heeft Vitamine D een belangrijke invloed op ons immuunsysteem.

 

Wat moet ik doen wanneer ik een bepaalde huidaandoening heb?

Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een zonnebad of -kuur begint. Mensen met bepaalde huidaandoeningen, zoals acne en psoriasis, kunnen voordeel van het zonnen hebben, terwijl andere aandoeningen er juist door kunnen verergeren.

 

Ik gebruik medicijnen. Mag ik gebruik maken van de zonnebank?

Gebruikt u medicijnen en u wilt onder de zonnebank, raadpleeg dan de bijsluiter of vraag aan uw arts of apotheker of dit kan. Hieronder volgt een lijst met medicijnen waarvan het bekend is dat, indien u deze gebruikt, u niet onder de zonnebank mag. Ook niet in de buitenzon. Deze medicijnen veroorzaken een fotoallergische of fototoxische reactie oftewel een lichtovergevoeligheid.

 • Hartmiddel: nifedipine en amiodaron, slaap / allergie: promethazine,
 • Huidmiddel: tretinoinen, methoxsaleen en koolteerpasta,
 • Antibioticum: doxycycline, tetracycline en nalidixinezuur,
 • Anti-schimmel: griseofulvine,
 • Plastablet: furosemide,
 • Suikerziektemiddel: tolbutamide, Anti-psychoticum chloorpromazine,
 • Reuma middel: azapropazon, Malaria: chloroquine en nivaquine.

We zien je graag in onze zonnestudio Zutphen!

In verband met het coronavirus moeten we je eerst een paar vragen stellen voordat je een afspraak kunt maken.

 • Ben je verkouden?

 • Heb je koorts of benauwdheid?

 • Ben je recent in aanraking geweest met iemand die ziek is of was?

We zien je graag bij ons aan de Groenmarkt. Gebruik de knop hieronder om je reservering te plaatsen.

Maak nu een afspraak

Helaas mogen we je niet ontvangen. Als je 2 weken of langer klachtenvrij bent, zien we je graag weer bij Nineveh aan de Groenmarkt.

nineveh zutphen

Nineveh

Offline

Wij zijn nu offline, We proberen zo snel mogelijk te reageren.

06:00
Stel gerust je vraag: